Ταυτότητα : Ομελέτα
Προέλευση: Ισπανία
Κωδ. Όνομα : Ενισχυμένη ομελέτα
Αυτό που κάνει τη διαφορά: Μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά
Μόλις τρία συστατικά αρκούν για να συνθέσουν, ίσως, το πιο χορταστικό ισπανικό πιάτο. Αυγά, πατάτες και κρεμμύδια – κομμένα σε ροδέλες- επιβάλλεται να σιγότηγανιστούν σε ελαιόλαδο,
ώσπου να ρουφήξουν όλο το λάδι.
Υλικά (Σερβίρει άτομα 3)
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 3 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλλες, ελαιόλαδο, αλάτι, 5-6 αυγά
Εκτέλεση συνταγής
Σ’ένα μπολ ανακατεύετε τα κρεμμύδια με τις πατάτες και τ’αλατίζετε. Ρίχνετε μπόλικο ελαιόλαδο σ’ένα τηγάνι και αφού ζεσταθεί προσθέτετε τα υλικά από το μπολ(Κρεμμύδια και πατάτες). Τηγανίζετε ανακατεύοντας ελαφρά , σε σιγανή φωτιά, για 15 λεπτά περίπου.Όσο τηγανίζονται, χτυπάτε τα αυγά και στη συνέχεια τα ρίχνετε στο τηγάνι με τις πατάτες.Κατά διαστήματα γυρίζετε την τορτίγια ούτως ώστε να ψηθεί και από τις 2 πλευρές. Όταν είναι έτοιμη και έχει αρχίσει να ροδίζει και από τις δύο πλευρές σερβίρετε.Τρώγεται και ζεστή και κρύα.