Υλικά:
4 φλιτζάνια καρπούζι άσπορο κομμένο σε κύβους
2 ντοματίνια ξεσποριασμένα και ψιλοκομμένα
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
½ αγγούρι σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο
1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ή για γεύση
¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας τυρί φέτα θρυμματισμένη
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Συνδυάστε το καρπούζι, τις ντομάτες, την κόκκινη πιπεριά, το αγγούρι, το κρεμμύδι, το χυμό λάιμ, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπλέντερ υψηλής ισχύος. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί, για 20 με 30 δευτερόλεπτα. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα για να ενωθούν οι γεύσεις και η σούπα να παγώσει.
Ανακατεύουμε το γκασπάτσο πριν το σερβίρουμε, γιατί έχει την τάση να χωρίζεται και το μοιράζουμε σε 4 μπολ. Από πάνω βάζουμε φέτα και κόλιαντρο.
Συμβουλή Μάγειρα:
Για να κόψετε τις ντομάτες, κόψτε στη μέση οριζόντια και πιέστε απαλά για να απελευθερωθούν οι σπόροι και το υπερβολικό υγρό.