Πίτσα φέτα καρπούζι στη σχάρα

 


Συστατικά:

1/2 κόκκινο κρεμμύδι  σε λεπτές φέτες

1/4 φλιτζάνι ξύδι από κόκκινο κρασί

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 

1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

1 ( 3-4 εκατοστών πάχους) φέτα καρπούζι , από ένα μεγάλο καρπούζι χωρίς κουκούτσι

1/4 φλιτζάνι τυρί φέτα θρυμματισμένη

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρυγανισμένα καρύδια

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​δυόσμο ψιλοκομμένο

1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Συνδυάστε τα κρεμμύδια, το ξύδι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε καλά. Αφήστε να σταθεί 15 με 20 λεπτά. 


Ζεσταίνουμε ένα γκριλ ή ένα μεγάλο σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά και αλείφουμε ελαφρά  με μαγειρικό σπρέι. Αλείψτε ελαφρά τη μία πλευρά του καρπουζιού με ελαιόλαδο. Τοποθετούμε το καρπούζι, με την λαδωμένη πλευρά προς τα κάτω, στη σχάρα και μαγειρεύουμε, ανενόχλητα, μέχρι να εμφανιστούν σημάδια από τη σχάρα, περίπου 2 λεπτά. Αφαιρέστε από το γκριλ. τοποθετήστε τη ψημένη πλευρά προς τα πάνω σε ένα μεγάλο ξύλο κοπής.  

Κόψτε το καρπούζι σε 6 φέτες. σπρώξτε τις σφήνες μεταξύ τους για να διατηρήσετε ένα κυκλικό σχήμα. πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με τυρί φέτα, καρύδια, δυόσμο και πιπέρι και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.