Υλικά
* 3-4 κουτάλες σούπας καλαμποκάλευρο
* ½ κατσαρόλα νερό
* 1 κουτ. σούπας μαργαρίνη
* αλατάκι
για αλμυρό:
* 1 φέτα, τυρί φέτα
για γλυκό:
* 2 κουτ. σούπας μέλι
Διαδικασία
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα αλατισμένο νερό να βράζει. Προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας μαργαρίνη και το καλαμποκάλευρο, με το μάτι. Το καλαμπόκι θα πρέπει να είναι «γαλατένιο» από καβουρδισμένο αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά για 10 λεπτάκια περίπου. Μόλις δούμε πως η κουτάλα μας στέκεται όρθια το κατσαμάκι είναι έτοιμο.
Σερβίρουμε σε παραλλαγές αλμυρού και γλυκού. Για το αλμυρό τρίβουμε το τυρί φέτα πάνω από το κατσαμάκι και για το γλυκό περιχύνουμε το κατσαμάκι με το μέλι.