ΥΛΙΚΑ (για τη σαλάτα)
1/2 κιλό ζυμαρικά σε σχήμα αχιβάδας ή κοχυλιού ή βίδας
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες σε κύβους
1 κρεμμύδι τριμμένο (το ξεπλένουμε με νερό ή το αφήνουμε μέσα στο νερό για λίγο για να μην είναι
πολύ καυτερό)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πιπεριά πράσινη & 1 πιπεριά κόκκινη
(κομμένες σε κύβους)
2 καρότα βρασμένα και κομμένα σε κύβους
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΥΛΙΚΑ (για το ντρέσινγκ)
3/4 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
4 κουταλάκια μουστάρδα
2 κουταλιές ξύδι
Αλάτι - πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σ' ένα γυάλινο βάζο. Βράζουμε τα ζυμαρικά για 12 λεπτά και αφού τα σουρώσουμε και τα βά-λουμε σε μια σαλατιέρα όταν κρυώσουν τα περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Προσθέτουμε στο τέλος τα λαχανικά και αφού τ' ανακατέψουμε όλα μαζί τα τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα έως ότου τα ζυμαρικά μας πάρουν γεύση.
Υπ.1 Μπορούμε ν' αγοράσουμε ζυμαρικά διαφόρων γεύσεων, όπως από καρότο, σπανάκι, ντομάτα.
Υπ. 2 Πολύ ωραία είναι η σαλάτα αν προσθέσουμε τόνο κονσέρβα ψιλοκομμένο ή καπνιστό σολομό σε λωρίδες
στη νηστεία των Χριστουγέννων)