ΥΛΙΚΑ:
1/2 κιλό βακαλάος ξαλμυρισμένος (κατά προτίμηση φιλέτο)
1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι καρολίνα
5-6 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα (με το πράσινο τμήμα τους)
2-3 σκορδάκια φρέσκα προαιρετικά
λάδι
μαϊντανός ψιλοκομμένος ή άνηθος ή και τα δύο μυρωδικά σε ίσες ποσότητες
2-3 τομάτες φρέσκιες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες (ή 1 κουτί κονσέρβα κονκασέ ή τοματάκια ψιλοκομμένα) και λίγος τοματοπελτές
πιπέρι μαύρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζετε σε μιά κατσαρόλα την τομάτα και τα κρεμμύδια μαζί με τα λοιπά χορταρικά και το λάδι μάχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να γίνουν μια ελαφριά σάλτσα. Τοποθετείτε σε ταψί τα κομμάτια του βακαλάου και περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας προσθέτετε βραστό νερό (τριπλάσιο σε όγκο από το ρύζι) και ψήνετε το φαγητό σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα περίπου στους 250 C.