Βακαλάος αλμυρός φούρνου με ρύζι


ΥΛΙΚΑ:

1/2 κιλό βακαλάος ξαλμυρισμένος (κατά προτίμηση φιλέτο)
1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι καρολίνα
5-6 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα (με το πράσινο τμήμα τους)
2-3 σκορδάκια φρέσκα προαιρετικά
λάδι
μαϊντανός ψιλοκομμένος ή άνηθος ή και τα δύο μυρωδικά σε ίσες ποσότητες

2-3 τομάτες φρέσκιες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες (ή 1 κουτί κονσέρβα κονκασέ ή τοματάκια ψιλοκομμένα) και λίγος τοματοπελτές
πιπέρι μαύρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζετε σε μιά κατσαρόλα την τομάτα και τα κρεμμύδια μαζί με τα λοιπά χορταρικά και το λά­δι μάχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να γίνουν μια ελαφριά σάλτσα. Τοποθετείτε σε ταψί τα κομμάτια του βακαλάου και περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας προσθέτετε βραστό νερό (τριπλάσιο σε όγκο από το ρύζι) και ψήνετε το φαγητό σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα περίπου στους 250 C.





 photo 1cf3c5b9-55cc-459f-a137-6d9b17d7a293_zps5c55e9ee.jpg FREE photo hosting by 1y9y.com Image hosting