Μια ιδιαίτερης γεύσης συνταγή. Οι μαυρες ταλιατελες με σολωμο θα σε μαγέψουν με το υπέροχο άρωμάτους και τη διαφορετική μα πολύ νόστιμη γεύση τους. Πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή. Ταιριάζει υπέροχα με ένα καλό λευκό κρασί και μια καλή παρέα.
Εκτέλεση:
500 γραμμάρια μαύρες ταλιατέλες βρασμένες σε αλατισμένο νερό και σουρωμένες
200 ml από το νερό που βράσανε οι ταλιατέλες
300 γραμμάρια καπνιστός σολωμός κομμένος σε μέτρια κομμάτια
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
80 ml ούζο
100 ml γάλα φρέσκο
μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι
μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά:
Step 1
Στην κατσαρόλα που έβρασες τα μακαρόνια, ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και σωτάρεις ελαφρά τα κρεμμυδάκια.
Step 2
Σβήνεις με το ούζο, το αφήνεις να εξατμιστεί και προσθέτεις το γάλα.
Step 3
Μαγειρεύεις για 1 λεπτό και ρίχνεις τις ταλιατέλες και αν χρειάζεται λίγο από το νερό που κράτησες.
Step 4
Ανακατεύεις και αλατίζεις όσο χρειάζεται.
Step 5
Κατεβάζεις από τη φωτιά και προσθέτεις τον άνηθο και το σολωμό.
Step 6
Ανακατεύεις και σερβίρεις με μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συγχαρητήρια οι μαυρες ταλιατελες με σολωμο είναι έτοιμες. Καλή απόλαυση.