Κακαβιά


ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)
1 1/2 κιλό διάφορα ψάρια, ( μπακαλιάρο, τουρνά, κέφαλο, σκορπίδια, χέλια, ροφός, σφυρίδα )
1 κιλό πατάτες, κομμένες σε στρογγυλές φέτες
1 φλιτζάνι τσ. ελαιόλαδο
αλάτι, ξινό ή χυμό φρέσκου λεμονιού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε κατσαρόλα φαρδιά βάζετε πρώτα σε μια στρώση τις πατάτες κι έπειτα από πάνω σε άλλη στρώση βάζετε τα ψάρια.
2. Ρίχνετε νερό ίσα - ίσα να καλυφτούν οι πατάτες και να μισοκαλυφτούν τα ψάρια. Αλατίζετε και από πάνω ρίχνετε το ελαιόλαδο.
3. Ψήνετε σε πολύ δυνατή φωτιά με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας για 45 λεπτά περίπου.
4. Στο τέλος προσθέτετε το ξινό ή το λεμόνι και αφήνετε την σούπα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.



 photo 1cf3c5b9-55cc-459f-a137-6d9b17d7a293_zps5c55e9ee.jpg